Anumite fructe sunt interzise în curele de slăbire, în pofida faptului că ne imaginăm că au o densitate calorică mai mică decât prăjiturile sau alte alimente. Cu siguranță, un fruct este o alegere mai sănătoasă, dar nu întotdeauna și mai fericită dacă ne dorim să scăpăm de kilogramele în plus.
Puțini sunt conștienți că unele fructe pot contribui la creșterea în greutate mai mult decât o prăjitură.
Avocado, deși conține grăsimi sănătoase, are un aport caloric considerabil. Cu toate acestea, conținutul său bogat în grăsimi sănătoase și fibre îl transformă într-un aliment satietor și plin de nutrienți.
Cocos: Nuca de cocos și produsele derivate, precum laptele și uleiul de cocos, au o valoare calorică semnificativă datorită conținutului lor de grăsimi saturate și carbohidrați.
Struguri: Deși furnizează antioxidanți și substanțe nutritive, strugurii sunt înzestrați cu o cantitate ridicată de zahăr natural. O porție mai mare de struguri poate aduce aport semnificativ de calorii.
Banane: Bogate în potasiu și fibre, bananele se remarcă printr-un conținut caloric mai ridicat în comparație cu alte fructe, datorită carbohidraților pe care îi conțin.
Caise: Caisele uscate conțin cea mai mare concentrație de calorii și zahăr.
Chiar și în starea lor naturală, caisele pot contribui la acumularea de kilograme, iar varianta confiată este cu atât mai „problematică” pentru greutate. Prin procesul de uscare, conținutul de apă scade, ceea ce intensifică concentrația de zahăr.
Cireșele: Sunt o sursă de antioxidanți și substanțe nutritive, dar conțin și o cantitate semnificativă de zahăr. Consumate în cantități mari, pot adăuga mai multe calorii decât ne-am aștepta.
Mango: Delicios și plin de vitamine, mango are totuși un conținut ridicat de zahăr și calorii. Consumat în exces, poate contribui la luarea în greutate.
Pe lângă acestea, pepenele roșu și galben, perele, precum și merele consumate în exces pot duce la acumularea de kilograme în plus.
Este important să reținem că toate aceste fructe aduc și aporturi valoroase din punct de vedere nutritiv și pot fi integrate într-o dietă echilibrată, în porții moderate.